Home UP BOARD Question Papers NCERT Solutions CBSE Papers CBSE Notes NCERT Books CBSE Syllabus

CBSE Previous Year Question Papers Class 12 Accountancy With Solutions

Here we are providing CBSE Previous Year Question Papers Class 6 to 12 solved with soutions CBSE Previous Year Question Papers Class 12 Accountancy with Solutions Accountancy sample paper class 12, Accountancy previous year question paper class 12, cbse class 12 Accountancy sample paper, cbse class 12 Accountancy sample paper 2020, Accountancy sample paper class 12 2020, cbse sample paper 2020 class 12 Account Practice of previous year question papers and sample papers protects each and every student to score bad marks in exams.If any student of CBSE Board continuously practices last year question paper student will easily score high marks in tests. Fortunately earlier year question papers can assist the understudies with scoring great in the tests. Unraveling previous year question paper class 12 Accountancy is significant for understudies who will show up for Class 12 Board tests.

Class 12 Subject Accountancy Paper Set 3 with Solutions

PART A


(Accounting for Not-for-Profit Organizations, Partnership Firms and Companies)


Question 1: (Marks 1)

Puneet and Deepak were in partnership sharing profits and losses in the ratio of 2 : 1. They admitted Manya as a new partner. Manya brought ₹ 1,00,000 as her share of goodwill premium, which was entirely credited to Puneet’s capital account. On the date of admission, goodwill of the firm was valued at ₹ 3,00,000. Calculate the new profit sharing ratio of Puneet, Deepak and Manya.


Answer :

1:1:1


Question 2: (Marks 1)

Which of the following is a capital receipt ?

(A) Subscriptions

(B) Sale of used sports material

(C) Endowment fund

(D) Entrance fees


Answer :

(C)/ Endowment Fund


Question 3: (Marks 1)

Subscribed capital is :

(A) That part of authorised capital which is issued to the public for subscription.

(B) That part of issued capital which has been actually subscribed by the public.

(C) That part of subscribed capital which has been called up on the shares.

(D) That part of subscribed capital which has not yet been called up on the shares.


Answer :

(B)/ That part of issued capital which has been actually subscribed by the public


Question 4: (Marks 1)

Ashok and Sudha were partners in a firm sharing profits and losses in


Answer :

(C)/ 1/4


Question 5: (Marks 1)

Which of the following statements is not true for Receipts and Payments Account ?

(A) It is a summary of the Cash Book.

(B) It records receipts and payments of revenue nature only.

(C) The receipts and payments may relate to current, preceding, or succeeding accounting periods.

(D) Depreciation is not shown in it.


Answer :

(B)/ It records receipts and payments of revenue nature only


Question 6: (Marks 1)

That part of the subscribed capital which has not yet been called is known as ___________ .


Answer :

Uncalled Capital


Question 7: (Marks 1)

Rajat, Mishi and Tanvi were partners in a firm sharing profits and losses in the ratio of 5 : 3 : 2. Tanvi died on 31st October, 2019. According to the partnership agreement, her share of profits from the closure of last accounting year till the date of her death was to be calculated on the basis of aggregate profits of two completed years before death. Profits of the firm for the years ending 31st March, 2018 and 31st March, 2019 were ₹ 57,000 and ₹ 63,000 respectively. The firm closes its books on 31st March every year. Tanvi’s share of profits till the date of her death will be :

(A) ₹ 24,000

(B) ₹ 7,000

(C) ₹ 14,000

(D) ₹ 12,000


Answer :

(C)/ ₹14,000


Question 8: (Marks 1)

Excess value of net assets over purchase consideration at the time of purchase of business is :

(A) Credited to the Capital Reserve.

(B) Debited to the Goodwill Account.

(C) Credited to the General Reserve Account.

(D) Credited to the Vendor’s Account.


Answer :

(A)/ Credited to Capital reserve


Question 9: (Marks 1)

First call amount received in advance from the shareholders before it is actually called up by the directors is :

(A) Debited to calls-in-advance account.

(B) Credited to share allotment account.

(C) Debited to first call account.

(D) Credited to calls-in-advance account.


Answer :

(D)/ Credited to calls-in-advance account


Question 10: (Marks 1)

Premier Ltd. issued 2,000, 9% Debentures of ₹ 100 each at par, redeemable after five years at a premium of 10%. The minimum amount invested in Debenture Redemption Investments will be :

(A) ₹ 30,000

(B) ₹ 33,000

(C) ₹ 50,000

(D) ₹ 2,00,000


Answer :

(A)/ ₹30,000


Question 11: (Marks 1)

Fill in the blanks for the transaction ‘Interest on drawings’ ₹ 4,000.

Fill in the blanks for the transaction ‘Interest on drawings


Answer :

Fill in the blanks for the transaction ‘Interest on drawings


Question 12: (Marks 1)

On 1st April, 2018, Maitreyi Club had a Prize Fund of ₹ 8,00,000. It incurred expenses on prizes amounting to ₹ 8,70,000 during the year. The balance of Prize Fund in the Balance Sheet as at 31st March, 2019 will be :

(A) ₹ 70,000

(B) ₹ 8,00,000

(C) ( ₹ 70,000)

(D) Zero


Answer :

(D)/ Zero


Question 13: (Marks 1)

Vashya Ltd. issued 30,000, 10% Debentures of ₹ 100 each as collateral security for a loan of ₹ 25,00,000 taken from Bank of India. Fill in the blanks for the journal entry for issue of debentures as a collateral security :

Vashya Ltd. issued 30,000, 10% Debentures of < 100 each as collateral


Answer :

Vashya Ltd. issued 30,000, 10% Debentures of < 100 each as collateral


Question 14: (Marks 3)

From the following particulars relating to Shyamji Charitable Society, prepare a Receipts and Payments Account for the year ending 31st March, 2019 :

From the following particulars relating to Shyamji Charitable Society

OR

From the given information of a hospital, calculate the amount of medicines consumed during the year 2018 - 19 :

From the given information of a hospital, calculate the amount of


Answer :

From the following particulars relating to Shyamji Charitable Society

Alternatively :

Credit Purchases= Payment made to creditors+ closing Creditors – Opening Creditors – Closing advance + Opening advance

= ₹5,10,000 + ₹29,000 – ₹34,000 - ₹32,000 + ₹26,000

= ₹4,99,000………………hellip;………………………………….. 1½ marks

Medicines consumed = Opening stock of Medicines + Purchases – Closing Stock of Medicines

= ₹86,000 + ₹4,99,000 – ₹39,000

= ₹5,46,000…………………….. 1½ marks


Question 15: (Marks 4)

Veena and Somesh were partners in a firm with capitals of

Asha, Rina and Chahat decided to share future profits equally with effect from 1 st April, 2019. For this, it was agreed that :

(i) Goodwill of the firm be valued at ₹ 1,50,000.

(ii) Bad debts amounted to ₹ 40,000. A provision for doubtful debts was to be made @ 5% on debtors.

Pass the necessary journal entries to record the above transactions in the books of the firm.


Answer :

Veena and Somesh were partners in a firm with capitals of < 1,00,000


Question 16: (Marks 4)

Neena and Sara were partners in a firm with fixed capitals of


Answer :

Neena and Sara were partners in a firm with fixed capitals of


Question 17: (Marks 4)

Aditi, Kartik and Tina were partners in a firm sharing profits and losses in the ratio of 5 : 3 : 2. On 31st March, 2019, their Balance Sheet was as follows :

Aditi, Kartik and Tina were partners in a firm sharing profits and losses

Aditi died on 1st November, 2019. It was agreed that :

(i) Goodwill of the firm be valued at (₹ 1,00,000.

(ii) Profit for the year 2019 - 20 be taken as having accrued at the same rate as the previous year 2018 - 19. Profit for the year 2018 - 19 was (₹ 96,000.

(iii) Half the amount was paid to Aditi’s executors immediately and the remaining half will be paid in two equal annual instalments with interest @ 6% p.a.

Pass the necessary journal entries to record the above transactions in the books of the firm on the date of her death.


Answer :

Aditi, Kartik and Tina were partners in a firm sharing profits and losses


Question 18: (Marks 4)

From the given Receipts and Payments Account and additional information of Friends Club for the year ended 31st March, 2019, prepare Income and Expenditure Account for the year ending 31st March, 2019.

From the given Receipts and Payments Account and additional

Additional Information :

(i) On 1st April, 2018 the Club had the following balances of assets and liabilities : Furniture ₹ 1,00,000; Subscriptions in arrears ₹ 2,000 and Outstanding Salary ₹ 6,000.

(ii) The Club had 75 members each paying an annual subscription of ₹ 1,000.

(iii) Charge depreciation on Furniture @ 10% p.a.


Answer :

From the given Receipts and Payments Account and additional


Question 19: (Marks 6)

Vasudha and Dewan were partners in a firm sharing profits and losses in the ratio of 2 : 3. The firm was dissolved on 31st March, 2019. After transfer of assets (other than cash) and external liabilities to Realization Account, the following transactions took place :

(i) Investments of the face value of ₹ 60,000 were sold in the open market for ₹ 63,000 for which a commission of ₹ 700 was paid to the broker.

(ii) Creditors worth ₹ 65,000 were settled by handing over the entire stock to them along with a payment of ₹ 23,000 by cheque.

(iii) There was old furniture which had been completely written off from the books of the firm. It was taken over by Vasudha at ₹ 2,000.

(iv) Dewan undertook to pay Ms. Dewan’s loan of ₹ 45,000.

(v) Dewan was appointed to look after the process of dissolution for which he was allowed a remuneration of ₹ 7,000. He agreed to bear the dissolution expenses. Actual expenses incurred by Dewan were ₹ 11,000, which were paid by the firm.

(vi) Loss on realisation amounted to ₹ 9,000. Pass the necessary


Answer :

Vasudha and Dewan were partners in a firm sharing profits and losses in


Question 20: (Marks 6)

Pass the necessary journal entries for the issue of debentures for the following transactions :

(i) Anand Ltd. issued 800, 9% Debentures of ₹ 500 each at a premium of 20%, to the vendors for machinery purchased from them costing ₹ 4,80,000.

(ii) Dawar Ltd. issued 5,000, 7% Debentures of (₹ 200 each at a premium of 5%, redeemable at a premium of 10%.

(iii) Novelty Ltd. issued 1,000, 8% Debentures of ₹ 100 each at a discount of 5%, redeemable at a premium of 10%.

OR

On 1st April, 2019, Bright Ltd. issued ₹ 4,00,000, 6% Debentures of ₹ 100 each at a discount of 5%, redeemable after three years.

The amount per debenture was payable as follows :

On Application – ₹ 80 per debenture

On Allotment – Balance

The debentures were fully subscribed and all money was duly received.

Pass necessary journal entries for issue of debentures.

(ii) Disha Ltd. took over assets of ₹ 8,00,000 and liabilities of ₹ 3,00,000 from Kriti Ltd. for a purchase consideration of ₹ 6,00,000. The payment was made by issue of 9% Debentures of ₹ 100 each at 20% premium.

Pass the necessary journal entries for the above transactions in the books of Disha Ltd.


Answer :

Pass the necessary journal entries for the issue of debentures for the


Question 21: (Marks 8)

Rathi Ltd. invited applications for issuing 1,00,000 shares of ₹ 10 each at a premium of ₹ 2 per share. Amount per share was payable as follows :

On Application – ₹ 4 (including premium ₹ 1)

On Allotment – ₹ 4 (including premium ₹ 1)

On First and Final Call – Balance

Applications were received for 1,50,000 shares and allotment was made to the applicants as follows :

(i) Applicants of 80,000 shares were allotted 60,000 shares.

(ii) Applicants of 50,000 shares were allotted 40,000 shares.

(iii) No shares were allotted to the remaining applicants and their application money was returned.

Yatin, who belonged to category (ii) and who had applied for 5,000 shares failed to pay the allotment and call money. His shares were forfeited. Later, half of Yatin’s forfeited shares were reissued @ ₹ 18 per share as fully paid up.

Pass the necessary journal entries to record the above transactions in the books of Rathi Ltd.

OR

Eiko Ltd. invited applications for issuing 2,00,000 equity shares of ₹ 10 each at a premium of ₹ 3 per share. The amount was payable as follows :

On Application – ₹ 4 per share

On Allotment – ₹ 6 per share (including premium ₹ 3)

On First and Final Call – Balance

Applications were received for 3,00,000 shares and allotment was made on pro-rata basis to all the applicants. Money overpaid on applications was utilised towards sums due on allotment. Sunil, who applied for 6,000 shares failed to pay the allotment money while Rishab holding 2,000 shares paid the first and final call money with allotment. Sunil’s shares were forfeited immediately after allotment. Thereafter, first and final call was made and was duly received. Half of the forfeited shares were reissued to Varsha as fully paid for ₹ 9 per share.

Pass the necessary journal entries to record the above transactions in the books of Eiko Ltd.


Answer :

Rathi Ltd. invited applications for issuing 1,00,000 shares of < 10 each at


Question 22: (Marks 8)

Ashish and Nimish were partners in a firm sharing profits and losses in the ratio of 3 : 2. On 31st March, 2019 their Balance Sheet was as follows :

Ashish and Nimish were partners in a firm sharing profits and losses in

(i) Goodwill of the firm was valued at ₹ 2,00,000.

(ii) Geeta brought ₹ 3,00,000 as her capital and her share of goodwill premium in cash.

(iii) Bad debts amounted to ₹ 2,000. Create a provision for doubtful debts @ 5% on debtors.

(iv) Furniture was found undervalued by ₹ 65,400.

(v) Stock was taken over by Nimish for ₹ 1,30,000.

(vi) The liability against workmen’s compensation fund was determined at ₹ 30,000.

(vii) After the above adjustments, the capitals of Ashish and Nimish were to be adjusted taking Geeta’s capital as the base. Excess or shortage was to be adjusted by opening current accounts.

Prepare Revaluation Account, Partners’ Capital Accounts and the Balance Sheet of the firm after Geeta’s admission.

OR

Radha, Manas and Arnav were partners in a firm sharing profits and losses in the ratio of 3 : 1 : 1. Their Balance Sheet as at 31st March, 2019 was as follows :

Radha, Manas and Arnav were partners in a firm sharing

Manas retired on 1st April, 2019. It was agreed that :

(i) Stock was to be appreciated by 20%.

(ii) Provision for doubtful debts was to be increased to ₹ 15,000.

(iii) Value of furniture was to be reduced by < 3,000.

(iv) Market value of investments was ₹ 1,90,000.

(v) Goodwill of the firm was valued at ₹ 2,00,000 and Manas’s share was adjusted in the accounts of Radha and Arnav.

(vi) Manas was paid ₹ 68,000 in cash and the balance was transferred to his loan account.

(vii) Capitals of Radha and Arnav were to be in proportion to their new profit sharing ratio. Surplus/deficit, if any, in their capital accounts was to be adjusted through current accounts.

Prepare Revaluation Account, Partners’ Capital Accounts and the Balance Sheet of the reconstituted firm.


Answer :

Ashish and Nimish were partners in a firm sharing profits and losses in

PART B


OPTION 1


(Analysis of Financial Statements)


Question 23: (Marks 1)

For a company manufacturing garments, procurement of raw material, incurrence of manufacturing expenses, sale of garments are classified as ____________ activities.


Answer :

Operating


Question 24: (Marks 1)

Paid ₹ 4,00,000 to acquire shares in R.V. Ltd. and received a dividend of ₹ 40,000 after acquisition. These transactions will result in

(A) Cash used in investing activities ₹ 4,00,000.

(B) Cash generated from financing activities ₹ 4,40,000.

(C) Cash used in investing activities ₹ 3,60,000.

(D) Cash generated from financing activities ₹ 3,60,000


Answer :

(C) / Cash used in investing activities (₹3,60,000)


Question 25: (Marks 1)

Which of the following is not a tool of Financial Statements Analysis ?

(A) Balance Sheet

(B) Cash Flow Statement

(C) Statement of Profit and Loss

(D) All of the above


Answer :

(A)/ Balance Sheet

or

(C)/ Statement of Profit and Loss


Question 26: (Marks 1)

While preparing Cash Flow Statement, if net cash flow from operating, investing and financing activities is negative the same is ___________ to opening cash balance to obtain ___________ cash balance.


Answer :

While preparing Cash flow Statement, if net cash flow from operating, investing and financing activities is negative, the same is added to opening cash balance to obtain closing cash balance.


Question 27: (Marks 1)

‘Public Deposits’ appear in the company’s Balance Sheet under the head/subhead :

(A) Intangible Assets

(B) Current Liabilities

(C) Shareholders’ Funds

(D) Non-Current Liabilities


Answer :

(D)/ Non-Current Liabilities


Question 28: (Marks 1)

‘Income received in advance’ appears in the Balance Sheet of a company under the sub-head ___________ .


Answer :

Other Current Liabilities


Question 29: (Marks 1)

‘Purchase of goods ₹ 35,000 for cash will increase the operating ratio.’ Is the statement correct ? Give reasons.


Answer :

No

Reason: Both purchases and Closing stock will increase by the same amount


Question 30: (Marks 3)

Calculate the Current Ratio and Debt-Equity Ratio from the following


Answer :

Current Ratio = Current Assets/ Current Liabilities…………………………..1/2

Working Capital= Current Assets - Current Liabilities

ð ₹2,00,000 =₹4,00,000 - Current Liabilities

ð Current Liabilities =₹2,00,000……………………………………………………..1/2

Current ratio = 4,00,000/2,00,000 = 2:1…………………………………..……………..1/2

Debt Equity ratio= Debt/Equity………………………………………………………..……..1/2

Debt = ₹12,00,000

Equity = Non Current Assets + Current Asset - Non Current Liabilities

= ₹16,00,000 + ₹4,00,000 – ₹12,00,000

= ₹6,00,000……………………………………………..………………………………..1/2

Debt Equity ratio = ₹12,00,000/ ₹6,00,000

= 2:1…………………………………….…………………..……………..1/2

OR

Revenue from Operations = ₹8,00,000

Gross Profit Ratio = 25%

ð Gross profit= 25/100 x ₹8,00,000

ð Gross profit=₹2,00,000……………………………..……………………………..1

Cost of Revenue from Operations= Revenue from Operations – Gross profit

=₹8,00,000 – ₹2,00,000

=₹6,00,000………………………………………………………..…………………………..1/2

Inventory Turnover Ratio = Cost of Revenue from Operations/ Average Inventory

ð 5 =₹6,00,000/ Average Inventory

ð Average Inventory=₹1,20,000…………………………………………………..1/2

Average Inventory = (Opening inventory + Closing Inventory)/2

ð ₹1,20,000 = (Opening inventory + Opening inventory+ ₹20,000)/2

ð Opening inventory = ₹1,10,000…………………………………………………..1/

ð Closing inventory=₹1,10,000 + ₹20,000= ₹1,30,000…………………..1/2


Question 31: (Marks 4)

From the following information obtained from the books of Vichar Ltd., prepare a Comparative Statement of Profit and Loss for the year ending 31st March, 2019 :

From the following information obtained from the books of Vichar Ltd

OR

From the following Balance Sheet of Sanchi Ltd., as at 31st March, 2019, prepare a common size Balance Sheet :

From the following Balance Sheet of Sanchi Ltd., as at 31st March, 2019


Answer :

From the following Balance Sheet of Sanchi Ltd., as at 31st March, 2019


Question 32: (Marks 6)

There was ‘Nil’ net cash flow from operating activities of Ashok Ltd. during the year ending 31st March, 2019. From the following Balance Sheet of Ashok Ltd. as at 31st March, 2019, prepare a Cash Flow Statement :

There was ‘Nil’ net cash flow from operating activities of Ashok Ltd. during

Notes to Accounts :

Notes to Accounts :

Additional information :

(i) A machinery of the book value of ₹ 60,000, (depreciation provided thereon ₹ 20,000) was sold at a loss of ₹ 6,000.

(ii) 8% Debentures were redeemed on 1st July, 2018.


Answer :

There was ‘Nil’ net cash flow from operating activities of Ashok Ltd. during

PART B


OPTION 2


(Computerised Accounting)


Question 23: (Marks 1)

The data is classified for creating groups of accounts in the heads of :

(A) Assets, Liabilities and Capital

(B) Assets, Owners’ equity, Revenue and Expenses

(C) Assets, Capital, Liabilities, Revenue and Expenses

(D) Capital, Revenue and Expenses


Answer :

(c)/ Assets, Capital, Liabilities, Revenue and Expenses.


Question 24: (Marks 1)

A1 : E2 in Excel refers to :

(A) Column on Excel sheet

(B) Row on Excel sheet

(C) Column between start and end points of Excel sheet

(D) Alphabets between A to E on Excel sheet


Answer :

(c)/ Calls between start and end point.


Question 25: (Marks 1)

To expect a well formatted printable data from Access database, we use :

(A) Table

(B) Query

(C) Form

(D) Report


Answer :

(d) / Report


Question 26: (Marks 1)

Which of the following is not a limitation of Computerised Accounting system ?

(A) Data may be lost or corrupted due to power interruptions.

(B) Data is prone to hacking.

(C) Data is not made available to everybody.

(D) Unprogrammed and un-specified reports cannot be generated.


Answer :

(c)/ Data is not made available to everybody


Question 27: (Marks 1)

A cell reference that holds either row or column constant when the formula or function is copied to another location is known as :

(A) Absolute cell reference

(B) Ranges

(C) Relative cell reference

(D) Mixed cell reference


Answer :

(a)/ Absolute cell reference


Question 28: (Marks 1)

Computerised Accounting system takes (i) ___________ as inputs which are processed through (ii) ___________ to generate reports.


Answer :

Computerised Accounting system takes (i) Accounting transactions as inputs which are processed through (ii) Accounting software to generate reports.


Question 29: (Marks 1)

A code which consists of alphabet or abreviation as symbol to codify a piece of information is known as ___________ .


Answer :

Mnemonic codes


Question 30: (Marks 3)

Explain ‘Null Values’ and ‘Complex Attributes’.

OR

Explain any two types of vouchers used for entry in Tally software with the help of examples.


Answer :

Null Values :

Absence of data item is represented by a special value called null value. There are three situations which may require the use of null value.

- When particular attribute does not apply to an entity.

- Value of an attribute is unknown although it exist.

- Unknown because it does not exist.

Complex Attributes :

These are composite and multivalue attributes which may be nested (or grouped) to constitute complex ones. The parenthesis { } are used of showing grouping of components of composite attribute. The braces { } are used for showing the multivalue attributes.

OR

Types of vouchers (any three)

(i) Contra voucher: Used for fund transfer between cash and Bank A/c only. If cash is withdrawn from Bank for office or deposited in the Bank from office this voucher will be used.

(ii) Receipt Voucher: All the inflow of money is recorded through receipt voucher. Such receipts may be toward any income such as receipts from Debtors, loan/advance taken or refund of loan/advance etc.

(iii) Payment Voucher: All outflow of money is recorded through payment voucher such payments may be towards any purchases, Expenses, due to creditors, loan/advance etc.

(iv) Journal Voucher: It is an adjustment voucher, normally used for non-cash transactions like adjustment between ledgers


Question 31: (Marks 4)

Explain any two subsystems of accounting information system.

OR

What is meant by a graph ? Explain any three of its advantages.


Answer :

Any of the two subsystems (with explanation)

• Cash and bank subsystem

• Inventory subsystem

• Purchase + A/cs payable

• Payroll

• Fixed Assets accounting

• Expenses accounting

• Tax accounting

• Final Accounts

• Costing

• Budget (With suitable explanation)

OR

A Graph is a pictorial presentation of data which has at least two dimensional relationships.

Three advantages:

1. Helps to explore

2. Helps to present

3. Helps to convince


Question 32: (Marks 6)

A.R. Associates Ltd. have their offices in Mumbai and Vadodara. HRA for Mumbai is ₹ 10,000 and Vadodara is ₹ 8,000. DA is calculated on Basic Pay (BP) as 15% for BP ≤ < 14,000 and 10% for BP ≥ < 15,000. Standard number of days are taken as 30 days per month.

Give the formulae and calculate the amount of Gross Salary using Excel for the following employees :

(i) Neerja is working in Mumbai office. Her Basic Pay is ₹ 30,000. She availed leave without pay for 5 days.

(ii) Manan is working in Vadodara office. His Basic Pay is ₹ 14,000. He did not avail any leave without pay.


Answer :

Keys

Employee Name = A1

HRA = B1

Basic Pay = C1

DA = D1

Gross Salary = E1

DA = If (C1 ≥ 15000, 10%, 15%) * C1

= If (C1 ≤ 14000, 15%, 10%) * C1

Neerja DA = ₹3,000

Gross = (₹30,000 +₹10,000 +₹3,000) x 25/30

= ₹35,833 app.

Manan = DA = ₹1800

Gross = ₹23800

☞ Click here for privious year Question papers

CBSE Previous Year Question Papers Class 12 Accountancy with Solutions

Accountancy sample paper class 12, Accountancy previous year question paper class 12, cbse class 12 Accountancy sample paper, cbse class 12 Accountancy sample paper 2020, Accountancy sample paper class 12 2020, cbse sample paper 2020 class 12 Accountancy, class 12 Accountancy sample paper 2020, class 12 important questions Accountancy, cbse class 12 board exam Accountancy paper, Accountancy previous year question papers class 12 with solutions, Accountancy sample paper class 12 2019, cbse class 12 Accountancy question paper 2017 solved pdf, cbse class 12 Accountancy question paper 2018, class 12 Accountancy paper 2019, Accountancy question paper for class 12, cbse class 12 Accountancy paper 2019

Ncert Solution for class 6 to 12 download in pdf

CBSE Model test papars Download in pdf

NCERT Books Free Pdf Download for Class 5, 6, 7, 8, 9, 10 , 11, 12 Hindi and English Medium

Mathematics Biology Psychology
Chemistry English Economics
Sociology Hindi Business Studies
Geography Science Political Science
Statistics Physics Accountancy

CBSE Syllabus Class 6 to 9, 10, 11, 12 Maths, Science, Hindi, English ...

Last year CBSE Question paper for Class 6 to 9, 10, 11, 12 Maths, Science, Hindi, English ...

Important Links

Follow Us On

Face book page ncerthelp twitter page youtube page linkdin page

Revised Syllabus for Class 12

Please Share this webpage on facebook, whatsapp, linkdin and twitter.

Facebook Twitter whatsapp Linkdin

Copyright @ ncerthelp.com A free educational website for CBSE, ICSE and UP board.